MUNKAVÉDELMI KUTATÁSI
KÖZALAPÍTVÁNY
SZAKINFORMÁCIÓS
ADATBANK
0 |
6 |
0 |
9 |
Felhasználói |
|
MKK
adatbank |
0 |
0 |
2 |
8 |
Tárgykör: |
|
||||||
Cím
magyarul:
|
„Zsírfaló” baktériumok az iparban |
||||||
Szerzők: |
Brasseur, Grégory |
||||||
Cím idegen nyelven: |
Des bactéries
„mange-graisses” dans l’industrie |
||||||
Forrás, bibliográfiai adatok: |
Travail et
sécurité, 652. sz., 2005 június,
p. 39-41. |
||||||
Dokumentum
típusa: |
folyóiratcikk (francia nyelven) |
||||||
Lelőhely: |
MKK/A |
||||||
Tartalom: A fémek zsírtalanítása során egyre gyakrabban fordulnak a biotechnológia
felé az iparban, olyan technológiák alkalmazásakor, amikor mikroorganizmusok és
felületi feszültségnövelő hatóanyagok vizes oldatban való együttes
felhasználása történik. Ezzel hasonló eredmény érhető el, mint a szerves oldószerek
alkalmazásával. A módszer előnye, hogy nem kell veszélyes és környezetszennyező
anyagokat használni. A cikk egy francia vállalat példáján keresztül ismerteti
az eljárást.
Tárgyszavak: biotechnológia, fémek zsírtalanítása