MUNKAVÉDELMI KUTATÁSI
KÖZALAPÍTVÁNY
SZAKINFORMÁCIÓS
ADATBANK
0 |
6 |
0 |
8 |
Felhasználói |
|
MKK
adatbank |
0 |
0 |
1 |
8 |
Tárgykör: |
|
||||||
Cím
magyarul:
|
Üzemi konyhák |
||||||
Szerzők: |
Bastide, Jean-Claude |
||||||
Cím idegen nyelven: |
Les cantines |
||||||
Forrás, bibliográfiai adatok: |
Travail et
sécurité, 655. sz., 2005 október,
p. 40-41. |
||||||
Dokumentum
típusa: |
folyóiratcikk (francia nyelven) |
||||||
Lelőhely: |
MKK/A |
||||||
Tartalom: 2002-ben Franciaországban az üzemi konyhák 93
418 dolgozót foglalkoztattak, közülük 5999-en szenvedtek munkakieséssel járó
üzemi balesetet. A gyakorisági mutató 64,2 ezer dolgozóra vetítve, ami azt jelenti, hogy minden 15.
dolgozó üzemi baleset áldozata ezen a területen. A kockázat nagysága, amit csak
hangsúlyoz a gyakorisági mutató (41,7), a súlyossági
arány (1,82) és mutató (15,8), nagyobb, mint ahogy azt a francia
élelmiszeripari, kereskedelmi és szolgáltató szféra technikai bizottságának
adatai mutatják. A cikk elemzi a statisztikai adatokat, és részletesen
bemutatja a balesetek okait, típusait és a leginkább veszélyeztetett
munkaköröket.
Tárgyszavak: élelmiszeripar, üzemi balesetek, statisztika