MUNKAVÉDELMI KUTATÁSI KÖZALAPÍTVÁNY

 

SZAKINFORMÁCIÓS ADATBANK

 

0

6

0

8

Felhasználói
sorszám

 

MKK adatbank
sorszám

0

0

1

8

 

 

Tárgykör:

 

Cím magyarul:

Üzemi konyhák

Szerzők: 

Bastide, Jean-Claude

Cím idegen nyelven:

Les cantines

Forrás, bibliográfiai adatok:

Travail et sécurité, 655. sz., 2005 október, p. 40-41.

Dokumentum típusa:

folyóiratcikk (francia nyelven)

Lelőhely:

MKK/A

Tartalom: 2002-ben Franciaországban az üzemi konyhák 93 418 dolgozót foglalkoztattak, közülük 5999-en szenvedtek munkakieséssel járó üzemi balesetet.  A gyakorisági mutató 64,2 ezer dolgozóra vetítve, ami azt jelenti, hogy minden 15. dolgozó üzemi baleset áldozata ezen a területen. A kockázat nagysága, amit csak hangsúlyoz a gyakorisági mutató (41,7), a súlyossági arány (1,82) és mutató (15,8), nagyobb, mint ahogy azt a francia élelmiszeripari, kereskedelmi és szolgáltató szféra technikai bizottságának adatai mutatják. A cikk elemzi a statisztikai adatokat, és részletesen bemutatja a balesetek okait, típusait és a leginkább veszélyeztetett munkaköröket.

Tárgyszavak: élelmiszeripar, üzemi balesetek, statisztika